Van een van onze leden ontvingen wij deze leestip om de dagen door te komen. Hotel Schiller geschreven door Marjolein Bierens. Het gaat over de geschiedenis van het beroemde Amsterdamse hotel Schiller en zijn kleurrijke gasten tijdens de bruisende interbellumjaren.

Tussen de twee wereldoorlogen was het roemruchte hotel Schiller aan het Amsterdamse Rembrandtplein een bruisende ontmoetingsplek voor beroemde schilders, toneelspelers en andere kunstenaars. Het hotel werd frequent bezocht door Louis Davids, Fien de la Mar, George Breitner en vele anderen.

In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog vonden gevluchte artiesten uit Duitsland en Joden er onderdak. Tijdens de bezetting bevolkte de Wehrmacht het hotel. Na de bevrijding verschenen de Canadezen. In de jaren die volgden verloor het hotel langzaam zijn grandeur.

Op adembenemende wijze beschrijft marjolein Bierens de opkomst, de bloei en het verval van het hotel. Hotel Schiller is een bijzonder en waargebeurd verhaal én een wervelende reis naar vervlogen tijden.

Marjolein Bierens schrijft drama voor diverse media en kreeg internationale bekendheid door de hoorspelen die zij schreef. Ook schrijft zij toneel en libretti voor opera. Hotel Schiller was in 2018 als 8-delige drama serie te horen bij de VPRO. Het boek is verschenen in 2020.

Het boek is online bij diverse boekhandels te bestellen.