De vorige keer ging deze wandeling in het Noord Hollands Duinreservaat niet door in verband met komend noodweer (dat er achteraf helemaal niet kwam).

Nu wandelden we met 13 Stadsdorpers, op een zonovergoten dag, zaterdag 22 juni 2019, de door Carla uitgezette wandeling van 19 kilometer. Die afstand vonden we allemaal wat lang en Carla opperde de route iets in te korten tot de ca. 13 kilometer die we gewend zijn te lopen. Daarvoor werd de hulp van Bernadette ingeroepen zodat we niet gingen dwalen of rondjes gingen lopen.

We wandelden langs bollenvelden waar nu de anemonen bloeien, door stille eikenbossen, over slingerpaadjes en brede bospaden en over prachtige duinvlaktes. Onderweg stopten we voor een koffiestop op het terras van de Johanna’s Hof. Hier zaten we afgelopen winter nog binnen aan de warme chocolademelk tijdens een (andere) winterwandeling.

Tegen 15.00 uur waren we precies op tijd terug bij het station van Castricum voor de trein naar Amsterdam. Mijn stappenteller wees 13,7 kilometer aan en die verschilde iets van andere stappentellers, maar wie kijkt er op een paar honderd meter na zo’n mooie en vooral ook gezellige wandeling.

Volgende wandeling is gepland op zaterdag 13 juli.