De weersverwachting voor de geplande wandeling van de Stadsdorp activiteit wandelen 10+ km naar Castricum op zaterdag 18 mei 2019 was onheilspellend. Veel regen en mogelijk onweer. Carla besloot om dit risico niet te lopen en de wandeling om te zetten naar een wandeling die we al eerder gedaan hadden, namelijk de wandeling v.a. IJburg terug naar Amsterdam.

Tegen alle verwachtingen in was het weer zacht en zonnig. Op het strand van Blijburg worden woningen gepland. De schep stond klaar in het zand. Het uitzicht met het gezicht op Durgerdam en het Vuurtoreneiland blijft mooi. Steigereiland was voor velen een eerste kennismaking en viel in de smaak.

Terug langs de historische Diemerzeedijk en via de Nescio brug richting Oost.
Na een korte rustpauze op een boomstam in het Flevopark liepen we door naar een mooie plek aan een romantische vijver met uitzicht op de locatie van het Genever Genootschap.

Daar kwam Kurt tot de ontdekking dat hij zijn rugzak had laten staan bij de boomstam! Hij liep snel terug en gelukkig vond hij hem! Ons wachten op Kurt werd beloond met zijn aanbod voor een consumptie op het terras van het lokale café. Een onverwacht plezier want inmiddels scheen de zon volop. Kortom, een super leuke wandelmiddag.

De volgende wandeling is op 22 juni.