Voor de wandeling in het Amsterdamse Bos, op zaterdag 13 april 2019, namen de wandelaars 10+ km van het Stadsdorp niet de hoofdingang, maar liepen ze door langs het spoorlijntje, waar in de zomer vanaf 7 april de museumtram weer rijdt vanaf het Haarlemmermeerstation, richting de Poel.

Je loopt afwisselend langs een pad waar ook druk gefietst wordt, maar verderop wordt het pad smaller en rustig en voert langs verstopte laantjes met huizen en verstilde tuinen.
De eerste stop was heerlijk buiten in de zon op terras van het oude Station Amstelveen, dat nu een sfeervolle uitspanning is met genoeg plek voor ons 12-en.

Een ontdekking was Heempark de Braak, waar je op weg naar de Poel langs komt. Een park met bijzondere bomen en een doodstil meer. Oorspronkelijk was deze veenplas waarschijnlijk een doorbraak in de dijk waar nu de Amstelveenseweg overheen loopt.De bloesems in het Japanse Kersenbloesempark waren natuurlijk al uitgebloeid, maar zelfs zonder die roze pracht is de aanplant van sierlijke bomen heel bijzonder. Tijdens een flinke wandeling door het Amsterdamse bos kom je in heel stille gebieden, maar dan ineens blijken er hele zwermen kinderen die onder begeleiding in boomhutten klimmen en met helmpjes op en aan echte zekerings-touwen de hoogte in gaan.

Een heel afwisselende wandeling, met volop zon. Heen waren we met metro en bus gegaan, maar terug bracht de bus ons rechtstreeks naar de Marnixstraat. Een goed bereikbaar bos dus, zo vlak bij de stad.De eerst volgende wandeling is op 18 mei.

Wil je lid worden van de wandelgroep 10+ km meld je dan aan bij Carla. Je aanmelding sturen naar stadsdorpgrenst@gmail.com kan ook en dan zal die naar Carla doorgestuurd worden.