Voor een deel opgegroeid in Zandvoort, is voor mij de zee, de duinen en de natuur die daar bij hoort, de omgeving waar ik het eerst aan denk als ik  (Peter) aan wandelen denk. De wandeling Overveen - Parnassia - Zandvoort stond al jaren jaarlijks op mijn programma.

Vorig jaar ontdekte ik in SPOOR een beschreven NS-wandeling door mijn geliefde Kennemer duinen: Santpoort-Noord - Parnassia (en verder naar Zandvoort of Overveen).Zaterdag 18 augustus 2018 stapten we met 12 stadsdorpers op de trein en binnen een halfuur liepen we door een prachtig groen bosgebied, na een paar kilometer overgaand in het vertrouwde duinlandschap, genietend van een prachtige dag met wolken en zon.

Onderweg bewonderde we een prachtige zwavelzwam op een zieltogende eik, prachtig; en stond er plotseling, een kudde wel zeer relaxte paarden op ons pad, onverstoorbaar middag-duttend.

De klim over de laatste strandwal is altijd wel een inspanning, maar dan is er de zee...

Er stond een stevige wind en de lucht van IJmuiden tot Zandvoort was vol met de vliegers van de talloze kite-surfers, die kriskras door de branding over de golven joegen.

Uitgewaaid hadden we een consumptie op het terras van Parnassia; via een korte wandeling naar de bushalte voor de bus naar Haarlem (klein misverstand), de trein naar Amsterdam.