Op zondagochtend 25 maart 2018 tegen 11 uur verzamelden zich 15 enthousiaste stadsdorpers bij de piano op CS voor de maandelijkse wandeling. Op naar de natuur! Met de trein naar Castricum, dat was meteen al gezellig.

Vanaf station Castricum liepen we naar het Noordhollands Duinreservaat. Bij de ingang probeerden we toegangskaartjes te kopen voor E 1,80 pp. Dat moest stuk voor stuk en duurde 3 minuten per kaartje. Gelukkig sloeg de machine op hol.

We liepen eerst door bossig gebied en na een ontmoeting met grote vriendelijke grazers bereikten we de duinen, snoven de frisse zeelucht op en kwamen …. belangrijk, bij strandtent Zeezicht met uitstekende koffie en voor een enkeling een patatje.

Via de Zeeweg ging de wandeling terug naar de duinen en vandaar door het Infiltratiegebied, vol met aalscholvers, nijlganzen en geheimzinnige groene putten met soms een hekje eromheen. Achteraf blijkt hier al zestig jaar rivierwater door duinzand gezuiverd te worden.

Het was een heerlijke dag met prima weer en leuke gesprekken, mijn teller stond bij thuiskomst op 15 km. Dank je wel Carla!

Volgende wandeling is op zaterdag 21 april.