Pas ’s morgens om 9.00 uur werd definitief beslist de wandeling door te laten gaan, omdat eerder slecht weer was voorspeld. Maar op zaterdag 20 januari 2018 om 11.10 uur zat iedereen in de trein naar Weesp. Deze keer voor de winterse aanblik en ervaring van de route bij Weesp, die al van de zomer gelopen was. Vanwege de winterse omstandigheden met veel plas en dras was iedereen gevraagd goede schoenen mee te nemen.

De tocht voert langs diverse oude forten. In Weesp zelf het Fort Ossenmarkt dat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam en verderop langs de Vecht Fort Uitermeer, dat een laatste fort is van de Hollandse Waterlinie. In dit gebied raken de Stelling van Amsterdam en de Hollandse Waterlinie elkaar. Een strategisch punt dus wat ook bleek uit de restanten van bunkers uit de WOII in dit gebied.

Maar er was meer te zien: molens, prachtige buitenhuizen langs de Vecht waarvan enkele zelfs te koop stonden, zodat over tweede huizen aan de Vecht gefantaseerd kon worden.

De eerste deceptie echter was dat het restaurant bij Fort Uitermeer gesloten was. Dus geen koek en zopie, tenzij jezelf wat meenomen had.
De tweede was dat enkelen geen hoge schoenen hadden aangetrokken, die nodig waren voor het meest drassige deel: de tocht door de Aetsveldse polder. Daarom werd de route aangepast en direct aangestuurd op de bebouwing van Weesp. Toch nog een interessant deel van de tocht onder meer door een bezoek aan de nog volledig werkende molen De Vriendschap.

Na enig zoeken in het centrum van Weesp kon nog een restaurant worden gevonden voor de afronding met koffie. Daar bleek dat tot dat punt ruim 11 km. was gelopen.

Al met al een geslaagde wandeling.