Vergeet Ikea en de vliegtuigen en geniet van de oeverlanden van De Liede, golvende rietpluimen en water. Wandelclub 10km+ liep op zaterdag 24 juni van station Haarlem-Spaarnwoude naar station Halfweg-Zwanenburg.

Na een hete zomerweek en een welkome regenbui liepen wij zaterdag 24 juni met 11 deelnemers van station Haarlem- Spaarnwoude naar station Halfweg-Zwanenburg. Onderweg passeerden we fort Liebrug van de Stelling Amsterdam met startende bedrijfjes in de gewelven. Zagen we in Haarlemmerliede de gerestaureerde paardenmuur, waaraan  in vroeger tijd de paarden aan een ring vastgebonden werden in afwachting van het uitgaan van het waterstaatskerkje. Dronken we koffie aan het Penningsveer.

Zes namen de verkorte route, de overige vijf stapten door en zagen een pasgeboren kalfje dat door de moeder met een gigantische tong droog gelikt werd. Het beestje zocht de speen en na enige aanmoediging van ons wankelde het van de voorkant naar de achterzijde van de moeder. Verder ging het over de lange, slingerende Hoge Spaarndammerdijk zonder auto’s. Die zagen wij in een lange colonne voor het festival Awakenings beneden ons.

Genietend van de gematigde temperatuur en een aangenaam windje en in een heerlijk tempo liepen we zo ruim 12 km.

Deze wandeling is ook heel geslaagd in april of mei als in dit gebied  lepelaars hun broedplaatsen hebben.

Volgende wandeling is op zaterdag 19 augustus.