De stadsdorpwandeling 10km+ bracht ons deze keer met bus 392 door de IJ-tunnel naar Oostzaan. Daar was koffie in Paviljoen het Twiske.

Langs de sporthal van Oostzaan, waar kleurrijke racefietsers in de startblokken stonden (en daar hoort muziek bij) om de jaarlijkse lentetocht te fietsen, liepen wij het natuurgebied ’t Twiske in.

Deze keer uitsluitend natuur, geen geasfalteerde wegen, huizen of andere bezienswaardigheden, maar bomen, water, paden en weilanden met pinksterbloemen, koeienvlaaien en luierende Schotse Hooglanders, die zich niets van ons bezoek aantrokken.

Door het onregelmatige gebied en omdat we de weg niet kenden lag het tempo niet hoog, maar gelukkig was Jeroen er om ons op het rechte ‘weiland’ te houden.

Het weer was aangenaam, wel stond er een flinke bries. Via zorgboerderij de Marsen aan de ‘Pikpotweg’, waar we onze achterham voor bij de asperges kochten weer richting bushalte in Oostzaan.

Eenmaal in Amsterdam stond in de overvolle stationshal een groepje toeristen begeleid op de daar aanwezige vleugel Hallelujah van Leonard Cohen te zingen. ‘We waren weer thuis’, terug in de werkelijkheid van alle dag.

Nog een afzakkertje voor wie het nog op kon brengen in Ellens mooie appartement. Na 20.925 stappen was het mooi geweest.

De volgende 10km+ wandeling is op zaterdag 20 mei.