Op 19 maart 2016 wilde een twaalftal stadsdorpers de uitdaging wel aangaan om onder leiding van dorpsgenote Carla het grotere Amsterdam te verkennen. Maar dan wel te voet.

Onder een lichtgrijze hemel vertrokken we met de IJplein-pond
naar Noord. De rust en het uitzicht van de noordoever vormt
direct een groot contrast met het overvolle centrum.

Via de Vogelbuurt (https://nl.wikipedia.org/wiki/Vogelbuurt_(Amsterdam)) onder een boog die eerder in de Parijse Hallen stond
(o ja, die uiensoep) langs de Vliegenbos camping naar Nieuwendam.
Nee, nog te vroeg voor koffie.

Om bij de Oranjesluizen te komen moet je -ook al zijn je schoenen hagelwit- door een drassig weiland en met  handbediende pontjes het water over. De enorme sluizen vormen daarmee een groot contrast. Rondom en onder de Schellingwouderbrug is nog een kleurrijke stedelijke rafelrand en dan dient de stad zich weer aan.

Na 10 kilometer en 2,5 uur lopen streken we neer bij het eindpunt van lijn 10. Na koffie, jus d'orange of bier was het voor de meeste deelnemers te verleidelijk om niet op de tram te stappen. Zij hebben het slot over het Java eiland en de Jan Schaeferbrug gemist.

Iedereen heeft erg genoten, het was ook gezellig om met verschillende dorpsgenoten te kletsen. Carla onnoemelijk veel dank en wordt vervolgd.

Op 23 april, 21 mei en 25 juni wordt er weer gewandeld. Deze groep is vol. Wie een nieuwe wandelgroep wil opstarten is welkom om net als Carla een oproep op deze website te doen. Stuur daarvoor een mail naar stadsdorpgrenst@gmail.com. Of lever een bericht aan via deze website.