In de donkere dagen tussen Kerst en Oud-en-Nieuw moest maar eens een nieuwe activiteit voor het Stadsdorp worden georganiseerd, zo vond het bestuur. Het werd een extra eettafel bij De Doffer op 28 december 2016.

Het aantal deelnemers moest vanwege de drukte bij De Doffer worden bepaald op twintig, zodat gewerkt moest worden met een vooraanmelding.

Binnen twee dagen na de aankondiging op onze site was dat aantal al overschreden. De eerste twintig gegadigden hebben een zeer gezellig etentje gehad bij De Doffer, waar de kok zeer zijn best heeft gedaan voor ons een heerlijke maaltijd te bereiden.

En de mensen op de reservelijst? Die hebben met elkaar en nog wat andere Stadsdorpers een alternatief bedacht en hebben zelf iets geregeld bij Het Molenpad. Kijk, dat is nog eens een Stadsdorp op zijn best!

En ondertussen in het Molenpad....

Wat bleek het een geweldig idee van Lous om een tweede eettafel te regelen voor iedereen die te laat was met inschrijven bij de Doffer!

We kwamen terecht bij het Molenpad, waar men ons zeer gastvrij en enthousiast heeft ontvangen met heerlijke olijven en vurrukkulluk brood met tapenade en aioli mayonaise.
Een lange, aaneen geschoven tafel rechts achterin gaf toch een beetje besloten gevoel in een verder bomvol café, waarbij we elkaar goed konden verstaan.
Opeens stond ook Marie-Louise aan onze tafel, die ons op weg naar de Doffer even kwam begroeten, zó leuk!

Met z'n tienen waren we, maar de grote roerganger zelf, Lous, was er helaas niet bij- geveld door keel en aanverwant ongemak.
Echt heel jammer, en omdat we haar natuurlijk erg misten hebben we op haar getoast met dank, en hoop op snelle beterschap.

De avond was (desondanks) een groot succes.
We konden kiezen uit de hele menukaart, waarbij de vis van de dag, sliptong, favoriet en heerlijk was.
Ook bijv. hert werd gegeten, en risotto.

Aan een dessert kwamen de meesten niet toe, en sommigen vertrokken weer voor andere bezigheden.
Anderen bleven wat langer plakken, tot rond 21:00 uur de laatsten betaalden en vertrokken.

Hele leuke bijkomstigheid was dat toen ook echt àlles was afgerekend!
Vaak heb je immers met een wat grotere groep dat er altijd wel iets van de rekening open blijft staan als toch iedereen al heeft betaald. Niet aan gedacht, of anders genoteerd door de bediening.....
Maar niks daarvan.
Ondanks de grote drukte in het café en onze grote tafel, was alles precies goed opgeschreven.
En zijn wij met ons allen zéér helder, alert en bij de tijd, want iedereen wist dus nog precies waar hij of zij zo van genoten had!!!

Dus ik zeg- allen òp naar een even helder, geslaagd en ongecompliceerd Nieuwjaar