Zaterdag 19 oktober 2019 om 10.30 uur togen de leden van de Stadsdorp wandelclub met de tram naar het dorp Sloten bij Osdorp. Wandelend vanaf het startpunt zagen we de eerste molen al. Dat leek zo tenminste. Het bleek een grote, schuine peperbus als kunstobject op een circuit. Een verschijnsel dat past in deze Halloweenperiode.

Dat werd nog versterkt bij het benaderen van het oude dorpje Sloten onder de donkere, grijze wolken van dat moment. Vreemde objecten als een banpaal uit de Middeleeuwen doemden op. En ook het kleinste en nog behouden arrestantenhuis van de politie van Nederland, nu een soort museum.

Oude kerken en een grote molen aan de rand van het dorp. Er was bijna niemand behalve wij op straat. Sloten is bijzonder, twee eeuwen ouder dan Amsterdam. Een bezoek waard. Om bij te komen werd vervolgens door Carla, Bernadette, Henriette, Peter, Liesbeth, Marita en Dingeman in een oude herberg koffie gedronken.De tocht ging verder in de natuur van de Oeverlanden van het Nieuwe Meer. Een mooi en ruig gebied waar wij weer vrijwel de enige bezoekers waren. Na de Oeverlanden ging de tocht over de groene route langs het Olympisch Stadion en het spoor van de Museumlijn naar Uithoorn.
Aangekomen bij de halte van lijn 2 in de Zeilstraat gingen we terug naar huis.