Hoofddoel van onze 10km+ wandeling op 25 maart 2017 was het bloesempark in Amstelveen. Na een lange rit in de bus en een rondje om De Poel bereikten we de kersenbomen.

We hadden goed gegokt, want het was een mooie aanblik: een aantal bomen bomen al in bloei, anderen nog net in knop. Volgende week is het allemaal misschien nog uitbundiger, maar dit was zeer de moeite waard.

---------------------------------------
Het Bloesempark is een geliefde plek voor de Japanse gemeenschap in en rond Amsterdam. In 2000 schonk de Japan Women’s Club (JWC) 400 kersenbomen aan Amstelveen. Iedere boom heeft een naam: 200 bomen hebben een Japanse vrouwennaam, 200 bomen hebben een Nederlandse vrouwennaam.

Met Sakura, ofwel het Kersenbloesemfeest, vieren Japanners de komst van de lente. Het is traditie om met familie en vrienden onder de bloeiende kersenbomen te picknicken. Bloemen - en de natuur in het algemeen - hebben in Japan een symbolische betekenis. De kersenbloesem staat voor een nieuw begin, maar verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven.

Tip: a.s. zaterdag 1 april gaat de andere Stadsdorp wandelclub (5km-) ook naar de kersentuin! Als je je snel aanmeldt, kun je misschien nog mee.

--------------------------------------

Daarna liepen we naar de Geitenboerderij voor een koffie en vandaar, in veelbelovend lentezonnetje maar met koud briesje, naar De Bosbaan. De wandeling eindigde op het Haarlemmerplein.

Volgende 10km+ wandeling is op zaterdag 22 april.

  

Op naar de volgende wandeling op 22 april.