Burennetwerk Amsterdam is een stichting die buurtgenoten aan elkaar koppelt voor eenvoudige burenhulp of sociaal contact.


Mensen die willen helpen, onze ‘goede buren’, melden zich bij ons aan en worden via de helpdesk gekoppeld aan iemand in hun buurt met een hulpvraag. Er zijn in heel Amsterdam ongeveer 1000 goede buren ingeschreven bij Burennetwerk die willen helpen.

Burennetwerk is in 2012 ontstaan vanuit de overtuiging dat er veel bereidheid is in de stad om te helpen en er ook allerlei mensen zijn die het zelf niet redden. Onze helpdesk verbindt de goede buren aan mensen in hun buurt die wel wat extra hulp kunnen gebruiken.

Wil je af en toe je buren helpen? Met een simpel klusje, een wandeling of de boodschappen? Wij helpen je graag om een buurtgenoot te vinden die je hulp goed kan gebruiken. En ja, we zoeken iets dat bij jou past. Dingen die voor een ander lastig zijn, zijn voor jou misschien juist makkelijk en leuk om te doen! Schrijf je in >>

Heb je hulp nodig? Ook bij jou in de buurt wonen goede buren die graag willen helpen. Het kan gaan om een klusje in huis of in de tuin, maar ook om het doen van een boodschap, begeleiding naar de dokter, gewoon een kopje koffie drinken of het maken van een wandeling. Meld een hulpvraag aan >>

Je kunt ook bellen met de Helpdesk van Burennetwerk: 020-6239771.

Openingstijden Helpdesk: Maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 15.00 uur. 

Meer informatie kun je vinden op www.burennetwerk.nl