Over 20 jaar is een op de vier inwoners van Nederland 65-plusser. Vergrijzing is een tikkende tijdbom op de woningmarkt én in de zorg. ‘De oplossing ligt niet (alleen) in meer verpleeghuisplekken. Naast het bijbouwen van verpleeghuizen moet het roer om op de woningmarkt,’ dat zegt de bestuursvoorzitter Cees van Boven van Woonzorg Nederland in het Financieel Dagblad op 18 november 2019.

‘Er moet meer ruimte komen voor alternatieve woonvormen zoals bijvoorbeeld Van Zwietens gedroomde clusterwoningen of hofjes. Maar ook voor andere collectieve woonformules zoals woongroepen, woongemeenschappen van oud en jong of ouderenflats met zorg op afroep.

Waar wij naar toe moeten is een zorgzame stad. De openbare ruimte zo indelen dat mensen worden uitgenodigd om te bewegen en elkaar op te zoeken, dat de gemeenschapszin wordt versterkt.' Lees hier het hele artikel>>


Woonzorg Nederland is een landelijke woningcorporatie met circa 41.500 wooneenheden verspreid in meer dan 170 gemeenten. Daarvan worden circa 12.500 eenheden verhuurd aan zorgaanbieders voor intensieve zorg, zoals verzorgings- en verpleeghuizen. 

Zoekt u een geschikte senioren huurwoning in of in de nabijheid van Amsterdam?
Gebruik deze link en zie het aanbod >>
Of klik verder en leer hoe Woonzorg Nederland u verder op weg kan helpen.