Een goed huis, een fijne straat of buurt is voor iedereen de plek waar je graag weer thuiskomt. Waar de deur voor een andere openstaat, wanneer jij dat wil. Plezierig wonen is van levensbelang voor ons allemaal.

Dit is natuurlijk niet zo vanzelfsprekend gerealiseerd en voor iedereen anders. Hoe krijg je dat voor elkaar en hoe waarborg je dit woonplezier? Voor een drukke stad als Amsterdam en iedere inwoner afzonderlijk is dat al een hele opdracht op zichzelf. Maar voor wanneer je ouder wordt en het leven brozer, welke mogelijkheden heb je dan?

  • Om zo lang mogelijk in je eigen 'thuis’ te blijven? Eventueel met aanpassingen en nu als gewaardeerde veteraan van de eigen vertrouwde buurt.
  • Of naar een andere woning zult moeten. Past die dan wel bij jouw, vaak nieuwe behoeften? Is er dan nog steeds plaats voor jou en of je naasten in Amsterdam?

Het domein 'wonen' wil kennis er ervaringen vergaren en uitwisselen die kunnen bijdrage aan een goed woonbeleid van de gemeente Amsterdam. En natuurlijk ook een goede inspiratiebron zijn voor jezelf en anderen over wat je zelfstandig, samen met anderen kunt organiseren voor een woning welke je thuis is.